30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun…

Kayserililer Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından tarihinde yayınlandı

Tarihi şanla, şerefle, zaferlerle dolu büyük Türk Milleti açısından Ağustos ayı çok önemlidir.

26 Ağustos 1071’de Alparslan komutasındaki ordumuz, fiilen yerleştiğimiz Anadolu’yu savaş yoluyla hukuken de Türk yurdu haline getirmiştir. Asker sayısı ve savaş araç-gereçleri bakımından ordumuzdan kat be kat fazla olan Romen Diyojen komutasındaki Bizans ordusu ağır bir yenilgiye uğratılmış, Anadolu artık sonsuza değin hukuken de Türk yurdu haline getirilmiştir.

Tarihinin her aşamasında, fethettiği topraklarda sadece ve sadece adaleti sağlayan, o topraklar üzerinde yaşayanların dillerine, dinlerine, inançlarına asla karışmayan, hatta bu insanların emeklerini sömürmeyi aklından bile geçirmeyen, onların ırzlarını, namusları kendi ırzı, kendi namusu olarak gören Milletimiz ve onun örgütlenmiş biçimi olan Devletimiz, sömürüyü yaşam biçimi olarak gören kapitalist/emperyalist batının temel düşmanı olarak görülmüştür. 1071’in üzerinden 850 yıla yakın bir zaman geçtikten sonra, kurulan kimi kumpaslarla, içimizden ayarttığı kimi işbirlikçi hainlerle, bizi Anadolu’dan ve tarihten silebilecekleri zehabına kapılmışlardır. Dünya tarihinin en şerefli milletinin, üstelik onu tanıyanların ordu/millet olarak tanımladıkları bu milletin, uğruna kan dökerek vatan haline getirdikleri topraklardan sökülemeyeceğini bilmeleri gerekirdi. Tarih ve gelecek görgüsünden uzak olan bu gözü dönmüşlerin, tarih yapıcı bir milletin ortadan kaldırılmasının tarihin ortadan kaldırılması olacağını anlamaları fazla uzun sürmemiştir.

Metehan’ın, Alparslan’ın, Fatih’in devlet adamlığı ve savaşçılığını; Dede Korkut’un, Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş-ı Veli’nin bilgeliğini, hülasa binlerce yıldır tarih yapan bir milletin tüm üstün özelliklerinin bileşkesi olan Mareşal Gazi Mustafa Kemal Paşa, Malazgirt’in 851’inci yıl dönümünde emperyalizmin destekleyip yönlendirdiği ve bu yüzden onların uşaklığını yapan Yunan Ordusuna karşı taarruzunu başlatmış ve 30 Ağustos 1922’de bu taarruzu başarıyla sona erdirmiştir. Yani Alparslan “GELDİK” demişti, Mustafa Kemal Paşa’da “GİTMİYORUZ” demiştir.

Şanla, şerefle, adaletle, ahlakla, törelerimizle tarih yapmaya devam etmemizi sağlayan başta büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm atalarımızı, saygıyla, sevgiyle, rahmetle, minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde ihtiramla eğiliyoruz.

Mustafa ALPAR
Kayserililer Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı